Διάλογος_

Ένας διάλογος μπορεί να κινηθεί σε κάποια ελεγχόμενα επίπεδα ευχαρίστησης. Ένα αυτοματοποιημένο πεδίο συμβολισμού γεμάτο λέξεις και ακούνητα βλέμματα.

Λόγια σε ανενόχλητη κίνηση στο μεσοδιάστημα των συνομιλητών, μεταμφιέζονται και πλάθονται μεταξύ τους, διαπερνώντας  τους μυστικά.

Δεν είναι μόνο θέμα εκλογίκευσης μια συνεύρεση. Μάλλον πρόκειται για εσωτερικές «δυναμικές», όπου ο σχηματισμός τους ακολουθεί την ροή της προκειμένης συνάντησης, με στόχο την εξωτερίκευση. Μια εγρήγορση _η οποία εκφράζεται μέσα από μια περίεργη λεκτική κανονικότητα και ελεγχόμενες κινήσεις. _Πιθανόν σε κυκλική ροή_  (Μιλώντας πάντα, για το καλύτερο πιθανό σενάριο επικοινωνίας).

Αν αφαιρεθεί όμως για μια στιγμή η κανονικότητα, όπου βουβές/ορφανές σκέψεις καθηλώνουν μία συνάντηση! Έτσι ώστε σωματικές κινήσεις, λόγια, ήχοι, μορφασμοί προσώπων μπορέσουν να κινηθούν σε ρευστή μορφή ανάμεσα μας, σχηματίζοντας τον χρόνο, τον χώρο, εμάς..

Αν αφαιρεθεί για μια στιγμή, η «οριοθέτηση» του χώρου και της συνομιλίας. Δηλαδή, αν μπορέσουν δύο άτομα να βρεθούν στον «προσωπικό» χώρο όπου υπάρχει η ευχέρεια εκδήλωσης του «πηγαίου» και όχι μονάχα του «συμβολικού».

Αν για μια στιγμή, οι «δυναμικές» αφεθούν στα συν-αισθήματα με αλόγιστη ένταση εξωτερίκευσης.

Αν για μια στιγμή χαθεί ο έλεγχος για να κερδηθεί ξανά_

 

Ανθή Π.